tiistai 20. toukokuuta 2014

TAIVAANRANNANMAALARI JA LEIKKIRUNOILIJA - GALLERIA AILA SEPPÄLÄ KESÄKUU 2014






"Annan sormissani kynän liikkua kuin lapsuuden ja vapauden.
Synnytän kaaosta. Luomisleikki! Synnytän järjestystä."

(Luomisleikki / 2014 / Duurisointu)

Muinainen / sekatekniikka

Vuosituhannen vaihteessa mieleni valtasi ensimmäistä kertaa ajatus, että sanat eivät ole kaikki, eivätkä ne riitä kertomaan kaikkea sitä mitä tahdon. Huomio järisytti maailmaani, joka oli rakentunut täysin sanallisten kuvien ja tarinoiden varaan.

Olisi ollut mahdollista, että törmään valkoiseen paperiin vauhdilla, eikä kynäkään olisi enää kulkenut, mutta jälleen tiedostamaton mieli ja unet tulivat avuksi. Näin unen maalaamisesta ja se jäi mieleeni vahvasti vapauttavana kokemuksena.


Niinpä tie-tieni vei minut vuonna 2000 taiteilija ja opettaja Maija Pitz-Koposen Vedic Art-koulutukseen. Opiskelin Kurt Cällmanin kehittämää luovan prosessin tiedostamiseen perustuvaa tapaa maalata Pitz-Koposen johdolla neljä vuotta. Osallistuin myös useisiin Kurt Cällmanin ohjaamiin koulutuksiin ja opiskelin Vedic Art-kuvataideohjaajaksi Cällmanin ja kuvataiteilija Gunnar Stradin johdolla. Nyt olen maalannut säännöllisesti 14 vuotta.


Suopainija 2004 / sekatekniikka / yksityisomistuksessa



Luova prosessi ja tiedostaminen

"Taide on hiljaisuuden kieli" on Curt Källman sanonut. Vedic Art-menetelmän avulla olen löytänyt kokonaan uuden tarkastelukulman luovuuteen, luovuudessa. Kuvataiteen avulla, maalaten ja kokien, olen myös löytänyt myös uudenlaisia mahdollisuuksia sanataiteen tapoihin ja tiloihin.

Maalaaminen on minulle meditatiivinen ja kepeä vastapaino sanojen maailman, usein niin rajatuille laitumille.


"Tie-tiedon totuus on matka itse, ei sen määrä.
Piirustuskoululainen kulkee tie-tietään antautuneena harjoitukseen."

(Kivikari: Luomisleikki / 2014 / Duurisointu)


Luomisleikki - ensimmäinen yksityisnäyttely 


Kesäkuussa minulla on ensimmäinen yksityisnäyttely. Oikeastaan tie, mutkitellen, johti minut juuri tähän pisteeseen.

Töitäni on ollut esillä harvakseltaan koko maalaustaipaleeni aijan sekä alkuperäisteoksina että painettuina kuvina kirjoissa, julisteissa, monitaiteellisissa prosesseissa. Olen myös myynyt töitäni yksityiskoteihin, yhteen julkiseen tilaan ja tehnyt pyynnöstä & silkasta ilosta maalauksen majatalon kylkeen Italiassa.

Oikeastaan voin sanoa, että koko elämääni ohjaavat monitaiteellisuus ja kokonaisvaltaisuus. Hyppään milelläni mukaan erilaisiin prosesseihin ja projekteihin, jos se suinkin on ajallisesti mahdollista.

On kaksi käytännöllistä syytä järjestää taidenäyttely nyt. Ensnnäkin moni ihminen on halunnut nähdä maalauksiani lisää ja alkuperäisteoksina. Ja toiseksi - maalaukset eivät enää mahdu kotonani minnekään, eikä niiden esitteleminen kotona tunnu kovinkaan järkevältä ratkaisulta, johtuen tilan puutteesta.

Olen itse paikalla koko näyttelyn ajan Galleria Aila Seppälässä - tule tapaamaan minua - kohdataan, keskustellaan, ihmetellään elämää ja luovuutta. Ilossa!



Etelä-Suomen Sanomat 5.6.2014 toimittaja Ilkka Kuosmanen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti